12. DAN

 

Dan sem začela bolj zgodaj kot ostale dni, saj sem delala v baru za pokušanje v Muzeju ogabne hrane. Najprej smo muzej pripravili za odprtje, nato je naju z Dašo mentorica poučila o higieni dela v baru in posebnostih oziroma zanimivostih hrane. Povedali so nama, od kod hrana, ki jo lahko gosti v tem posebnem baru poskusijo (npr. durian, ki je znan tudi kot kralj sadja, izvira s Tajske, okus pa ima po mešanici manga, čebule in banane), izvira. Z današnjimi obiskovalci muzeja sva se zelo zabavali. Z gosti se pogovarjamo tudi o razlikah v kulinariki posameznih kultur. Najboljši del moje službe je opazovanje, kako se gosti odzivajo na okus in vonj ogabne hrane, ki jo poskušajo. Po opravljenem delu smo se z drugimi dijaki in profesoricami odpravili na plažo. Tam smo zanetili ogenj, na katerem smo si spekli hrenovke in naredili hotdoge, za sladico pa smo pekli penice. Po sprehodu po plaži in prijetnem “barbecue” večeru smo se odpravili nazaj v apartmaje.

 

 

Zala Kapun, 3. bMT