Drage dijakinje in dijaki!

Prvi dan šole je vedno nekaj posebnega, poln radovednih pogledov, pričakovanj in za tiste, naše že stare znance, poln objemov, stiskov rok in pogovora o tem in onem.

Leto pred nami bo ponovno leto posebnih prilagajanj, negodovanja in odobravanja, pa vendarle ga moramo uspešno začeti in nadaljevati v duhu doseganja ciljev, spoprijemanja z izzivi, spletanja nepozabnega prijateljstva in najbolj pomembno, ohranjanja zdravja, veselja in sprejemanja novega znanja in veščin za dobro osnovo spoprijemanja z življenjskimi situacijami na naši poti.

Zaradi mnogih pravil, ki nam onemogočajo odkrit nasmeh, je pred vami nekaj osnovnih pravil ob vstopu in bivanju v šoli:

  • vstop dovoljen le zdravim osebam
  • vstop le ob upoštevanju pogoja PCT
  • obvezna uporaba maske
  • obvezno razkuževanje rok
  • ohranjanje medsebojne razdalje
  • obvezno upoštevanje Protokola ter Hišnega reda šola

Obvezno branje na povezavi: Protokol in načrtovanje aktivnosti v času razmer povezanih s COVID-19 za DIJAKE- šol. leto 2021-22

Ker pa vas seveda zanima, kdaj se boste srečali z novimi sošolci in razredniki ter pozdravili stare, pa je razpored po oddelkih na spodnji povezavi:

PRVI ŠOLSKI  DAN 2021/2022

Dijaki 1. letnikov

Po redni pošti ste dobili vabilo, kjer je tudi napisano v katerem oddelku ste in v kateri učilnici se srečate.

Morda še malo navigacije: številke, ki se začnejo s K (npr. K01) pomenijo učilnice v kletnih prostorih, P (npr. P02) v pritličju, 1 (npr. 103) v 1. nadstropju, 2 (npr. 227) v 2. nadstropju. Vse pisarne (tajništvo, računovodstvo, svetovalna služba, ravnateljica in pomočnica ravnateljice, organizatorica PUD-a) ter knjižnica pa se nahajajo v pritličju.

Kaj pa učbeniki in zvezki? Učbenike iz šolskega sklada boste dobili v knjižnici po razporedu v času od 2. 9. do 7. 9. 2021, zato imejte s seboj kakšno večjo torbo. Informacijo o zvezkih in pripomočkih, ki jih boste potrebovali, pa dobite pri vsakem učitelju predmeta posebej. 1. septembra bosta dovolj beležka in pisalo.

VSI DIJAKI

Urnik

Urnik bo 2 tedna prilagojen in se bo vsaki teden spremenil zaradi  dejavnosti in nato odhoda nekaterih dijakov na daljši PUD (praktično usposabljanje pri delodajalcu), nato pa se s 13. 9. 2021 ustali in velja do 14. 1. 2022, ko dobite nekoliko spremenjenega do konca šol. leta.

Prvi roditeljski sestanki

Prvi roditeljski sestanki bodo v živo z upoštevanjem PCT pogoja in se bodo odvijali po naknadno objavljenem razporedu med 6. in 15. 9. 2021.

OSTALO

Če vas še karkoli zanima, vprašajte razrednike, učitelje, v tajništvu … vse, ki se nahajamo v šoli in vam bomo z veseljem odgovorili.

Naj bo vodilo, da v srednji šoli stopate na samostojno in predvsem vašo odgovorno pot. Starši naj bodo le izkušeni vodniki pri premagovanju ovir, ponos ob uspehu in veselje v družbi, pot pa morate prehoditi sami.

Do takrat pa vam želim še lep preostanek zadnjih počitniških dni in z energijo, sanjami in delom obogateno ter uspešno prihajajoče šolsko leto.

Nadja Jager Popović, ravnateljica SŠOM